Top 10 cele mai locuibile oraşe din lume. Cine conduce clasamentul

14 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Top 10 cele mai locuibile oraşe din lume. Cine conduce clasamentul

O companie de consultanţă a realizat un top al celor mai locuibile oraşe din lume, care este dominat de oraşe din Europa Occidentală. Spre dezamăgirea britanicilor, Londra, Birmingham, Glasgow sau Edinburg ocupă locuri deloc onorabile în acest clasament, relatează stylist.co.uk. Bucureştiul ocupă locul 107.

Pentru a realiza clasamentul, compania Mercer a analizat aspecte cruciale ale vieţii de zi cu zi, cum ar fi locuinţele, stabilitatea politică, componenta medicală, şcoliile şi modalităţile de petrecere a timpului liber, în peste 450 de oraşe din întreaga lume. Iar rezultatul selecţiei arată că Europa este un loc extraordinar în care să trăieşti, primele 10 locuri din top fiind dominate de oraşe din Europa Ocidentală.

Cel mai locuibil oraş din lume a fost desemnat capitala Austriei, Viena obţinând acest titlu pentru al optulea an consecutiv.  “Viena oferă siguranţă şi un mediu stabil în care să trăieşti, un nivel ridicat al utilităţilor publice şi al mijloacelor de transport, precum şi facilităţi pentru petrecerea timpului liber”, se arată în raportul Mercer de anul trecut.

TOP 10 

 

1. Viena, Austria

2. Zurich, Elveţia

3. Auckland, Noua Zeelandă

4. Munchen, Germania

5. Vancouver, Canada

6. Dusseldorf, Germania

7. Frankfurt, Germania

8. Geneva, Elveţia

9. Copenhagen, Danemarca

10. Basel, Elveţia şi Sidney, Australia (la egalitate)

Surprinzător, unele oraşe britanice renumite nu se află nici în primele 30 din lume. Astfel, Londra ocupă locul 40, Edinburgh-45, iar Birmingham şi Glasgow pe locul 45 din 231.

Sursa foto: stylist.co.uk

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră