Specialiștii au decis care este cel mai „locuibil” oraș din lume

18 Aug 2015
Specialiștii au decis care este cel mai „locuibil” oraș din lume
The Ecomonist Intelligence Unit a publicat lista celor mai „locuibile orașe” ale lumii pentru anul 2015. Criteriile luate în considerare au fost stabilitatea economică, sănătatea, cultura, mediul, educația și infrastructura. Astfel, au fost alese orașele care au condiții de trai de invidiat.

Pe locul întâi se află Helsinki


Acest oraș a atins apogeul în 2015, aflându-se, de altfel, într-una din țările cele mai prospere țări din Europa. Helsinki ocupă primul loc și datorită relației speciale pe care orașul nordic o are cu natura.
Helsinki are o rețea de transport local foarte avansată în comparație cu restul Europei. 



Pe locul doi se află Zurich

Zurich nu a captat dintotdeauna atenția turiștilor aflați în căutare de city-brake, fiind depășit de alte orașe din Elveția.
Dar orașul vechi pare să recupereze. Zürich este un important centru financiar global. Greater Zürich Area fiind centrul economic din Elveția și casa unui număr mare de companii internationale. Este un loc bogat, cu facilități sportive, muzee și un sistem eficient de transport public.




Pe locul trei se află Auckland

Este cel mai nordic port al Noii Zeelande. Orașul abundă de un multiculturalism vibrant. Sarah Bennett și Lee Slater, experți ai the Telegraph din Noua Zeelandă, îl descriu ca pe un "hub cultural plin de viață ", cu acces facil la "o mulțime de activități în natură."


Alte stiri din Calatorii

Ultima oră