Recomandări din Germania pentru turiștii în România: ”Nu spuneți 'prost', evitați mujdeiul și pregătiți 10 euro pentru politiști”

08 Iun 2015
Recomandări din Germania pentru turiștii în România: ”Nu spuneți 'prost', evitați mujdeiul și pregătiți 10 euro pentru politiști”
Sub semnătura unui blogger local, ediția în limba germană a Huffington Post publică un articol intitulat “de ce merită să descoperim România”, în care prezintă țara noastră ca o posibilă destinație turistică.  

“Mama a plâns când a urcat trupa Voltaj pe scena de la Eurovision. Versurile melodiei 'De la capăt' sunt poezie curată. Tristețe, durere sufletească, dor, melancolie, muzica românească cunoaște rar o altă temă”, notează Katharina Frank.

Piesa se adreseasă celor care au părăsit România, pentru a facilita o viață mai bună copiilor rămași acasă. “Cineva din exterior trebuie să înțeleagă că românii nu sunt foarte patrioți, ci sunt mai degrabă pătrunși de un sentiment colectiv mitic. Ajunge să îl pun pe un român din străinătate să asculte o melodie a Irinei Loghin, că deja îi curg lacrimile”.

“Frumusețea României, poezia limbii, drăgălășenia sălbatică, deschiderea și ospitalitatea, dar și șmecheria sunt urmările unui mix cultural. Fiecare minoritate sau grup etnic, fiecare schimbare politică și-a pus amprenta asupra culturii și țării. România este o țară a miturilor și a revigorării economice. Dacă vreți să cunoașteți un hacker mergeți la Râmnicu-Vâlcea, capitala unui Hackerville de înșelăciune internațională online cu carduri”.

Sursa citată scoate în evidență faptul că atunci când nemții se gândesc la România, le vin în minte muncitorii sezonieri, Brigitte Bardot care pupa câinii vagabonzi pe străzile Bucureștiului și faptul că românii și-au executat dictatorul Ceaușescu în direct la televizor. ”Dar România este mai mult de atât. Vorbim de una dintre cele mai complexe țări din est, bogată în istorie și mitologie cu o frumusețe a naturii ieșită din comun”, scrie sursa citată.

Prima recomandare este Transfăgărășanul: ”nicăieri nu o sa găsiți o îmbinare mai reușită între istorie și modernitate”. A doua amprentă a Romaniei din punctul lor de vedere sunt manelele: ”o consecință a peste jumătate de milion de rromi declarați oficial”.

”Este suficient să mergeți pe stradă și ele răsună de peste tot: mașini, cafenele și baruri, ca și pe faleza Mării Negre. O parte însemnată a societății românești respinge cu fermitate acest gen muzical. De aceea este respinsă participarea unui manelist la Eurovision. Românii nu vor să fie reprezentați de un etnic rrom”, se mai arată în articol.

Autoarea consideră că România este încă o destinație misterioasă, însă ea și locuitorii ei merită cunoscuți mai bine. “Închiriați o mașină, întocmiți un plan de excursie și luați legătura cu cineva din cercul de prieteni care provine din România. Chiar dacă nu mai suntem în anii 90, când erau furate mașinile de marcă - am pățit-o cu un Audi100 în 1994 - este indicat să închiriați o mașină și să nu o folosiți pe cea personală.”

Principalele trei recomandări venite de la Huffington Post: “Nu spuneți 'prost' nimănui, nici măcar când ciocniți la masă. În română înseamnă 'tâmpit'. Dacă vedeți în meniu mujdei, evitați, fiindcă stomacul și nasul german nu suportă cantitatea și consistența usturoiului. Nu stați la discuții cu polițiștii români. Spuneți scuza și dați 10 euro. În acest scop păstrați întotdeauna mărunțiș în portofel. Țineti banii în portofele diferite. Astfel, când le dați banii, arătați că nu aveți mai mult”, sunt sfaturile din încheierea articolului. (I.D)

 

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră