Sinaia, singura staţiune în care se construieşte o telegondolă în acest an

23 Iul 2015
Sinaia, singura staţiune în care se construieşte o telegondolă în acest an
Sinaia este cea mai apropiata statiune de schi fata de Bucuresti. Domeniul schiabil de pe Masivul Furnica a suferit cateva imbunatatiri in ultimii ani, iar autoritatile locale vor sa dea lovitura decisiva in iarna viitoare. Primarul Vlad Oprea se lauda ca din decembrie, turistii vor putea ajunge la Cota 2.000 cu ajutorul unei noi telegondole pentru care s-a facut un credit de 10 milioane de euro.

Edilul sustine ca lucrarile au demarat deja si se mandreste ca nu va fi nevoit sa faca defrisari pentru ca stalpii instalatiei de transport pe cablu vor fi amplasati numai in gol alpin. "Am luat un credit pentru care s-a garantat cu această investiție. Este singura telegondolă care se construiește în acest moment în România și va fi finalizată în luna decembrie", a spus Oprea.

Statia inferioara se va afla la 1.433 metri altitudine, la 30 de metri distanta fata de statia superioara a tronsonului ce face legatura cu statiunea Sinaia. Sosirea este amplasata la altitudinea de 2.003 metri, la 240 de metri de statia superioara a Telescaunului Valea Soarelui. Dupa realizarea investitiei, cel mai lung traseu de schi din statiunea prahoveana va ajunge la 6 kilometri, depasind astfel Poiana Brasov, unde Drumul Rosu masoara 5,3 kilometri. Capacitatea maxima de transport a telegondolei care va face legatura intre Cota 1.400 si Cota 2.000 va fi de 1.500 de persoane pe oră. 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră