Parcul Sinaia a fost inaugurat la Kușadasi, una dintre destinațiile preferate ale românilor în Turcia (GALERIE FOTO)

16 Mar 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Parcul Sinaia a fost inaugurat la Kușadasi, una dintre destinațiile preferate ale românilor în Turcia (GALERIE FOTO) Galerie foto (6)

Kușadasi, una dintre destinațiile preferate ale românilor și una dintre cele mai cunoscute stațiuni de la Marea Egee, găzduiește un colt de România. Consulul general al României la Izmir, Mara Ștefan, primarul oraşului Kuşadası, Özer Kayalı, și șefa reprezentanței MAE turc la Izmir, Sibel Algan, au inaugurat joi, 14 martie 2019, “Parcul Sinaia” din Kuşadası. 

De acum, turiștii se pot relaxa în noul parc, situat pe bulevardul principal de acces în localitate, în apropiere de centrul orașului.

Parcul Sinaia fost amenajat la inițiativa Consulatului României și cuprinde un spațiu rezervat jocurilor pentru copii, aparate de fitness pentru adulți și zone de relaxare.

Cele doua orașe, Kușadasi și Sinaia, sunt înfrățite din anul 2006, în cursul anului trecut o stradă din Sinaia primind numele de Aleea Kușadası.

Primarul Özer Kayalı a precizat că, în semn de respect, primăria Kușadası a decis să dea numele Sinaia acestui parc. „Sper ca această relație de prietenie să dureze mulți ani”, a declarat Özer Kayalı.

Au fost prezenți liderul contingentului român la LANDCOM Izmir, lt. col. Daniel-Tiberiu Osoian, președintele asociației orașelor înfrățite cu localitatea Kuşadası, Murat Saraç, președintele Aociației Ghizilor Profesioniști din Aydın, Ozan Sayın, președintele Camerei Micilor Meseriași, Ahmet Çalım, consulul onorific al Marocului și proprietar al unor hoteluri binecunoscute turiștilor români, Fatih Çakmakoğlu, dar și Fuat Akdoğan, fost primar în 2006, cel care a semnat protocolul de înfrățire între cele două localități, reprezentanți ai asociațiilor hoteliere, ai ghizilor, ai agențiilor de turism, membri ai comunității de români din zonă. 

Consulul General al României la Izmir, inițiator al acestui proiect, a mulțumit Primăriei Kuşadası pentru realizarea Parcului Sinaia, exprimând satisfacția de a vedea steagul României arborat în Kușadası.

Mara Ștefan a precizat că în anul 2018 a fost atins numărul record de turiști români în Turcia – peste 640.000, iar previziunile agențiilor de turism care operează pe România sunt că acest număr va depăși în 2019 cifra de un milion.

Ea și-a manifestat convingerea că Parcul Sinaia va avea o contribuție semnificativă la dezvoltarea turismului în cele două orașe-stațiuni. “Toți cei care vor trece prin acest parc, în drumurile lor estivale, își vor face poze cu Parcul Sinaia, le vor posta pe rețelele de socializare și, astfel, stațiunile Kuşadası și Sinaia vor fi promovate și mai mult”, a declarat Mara Ștefan.

Parcul Sinaia, situat pe bulevardul principal de acces în localitate, în apropiere de centrul orașului, vis-a-vis de aria comercială a portului, într-o zonă intens circulată în perioada sezonului estival, a fost amenajat de autoritățile locale cu un loc rezervat jocurilor pentru copii, un loc cu aparate de fitness pentru adulți și un loc de relaxare.

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră