Oraşul cu 250.000 de locuitori fără niciun loc de agrement

04 Mai 2015
Oraşul cu 250.000 de locuitori fără niciun loc de agrement
 Un oraş mare, cu 250.000 de locuitori, aflat pe malul Dunării nu are niciun spaţiu unde oamenii să se poată relaxa în zilele libere, să facă un grătar la iarbă verde sau plajă în zilele toride de vară. Vorbim despre Galaţi, oraş port la Dunăre. Cele mai multe spaţii de agrement fie au lacăte pe uşi, fie nu au apă potabilă sau energie electrică. Autorităţile locale promit, de mai bine de doi ani, că vor reamenaja zonele de agrement, însă până acum totul a rămas la stadiul de intenţie.

Înconjurat de trei ape curgătoare - Dunăre, Siret şi Prut - oraşul Galaţi este repetent la capitolul locuri de agrement. Singura plajă publică este abandonată. Anul trecut, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au închis complexul pentru că nu oferea condiţii minime de igienă.
De doi ani, Primăria le promite gălăţenilor amenajarea unui complex acvatic, dar un proiect concret nu a fost demarat.

O altă zonă de agrement, foarte căutată în anii trecuţi, era Lacul Vânători. Acum arată dezolant. Cele 10 căsuţe de pe malul apei nu au curent electric şi nici apă potabilă, iar scăldatul este interzis. Doar pescarii amatori îşi mai aruncă undiţele în lac. (sursa digi24.ro)

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră