Oraşe din Germania despre care turistul obişnuit din România nu a prea auzit. Vei fi cucerit!

10 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu Istvan Deak
Oraşe din Germania despre care turistul obişnuit din România nu a prea auzit. Vei fi cucerit! Galerie foto (22)

Sigur, ca turist în Germania, tentaţia e să vezi marile oraşe. Pentru că toţi prietenii tăi şi-au făcut o poză cu turnul de televiziune din Alexanderplatz, la Berlin, toţi s-au lăsat cuceriţi de Frankfurt am Main şi de Koln, toţi s-au dus la Munchen şi la Hamburg.

Dar Germania înseamnă, turistic vorbind, mult mai mult decât marile oraşe. Sunt zeci de localități mici, fermecătoare, în care timpul pare să fi stat în loc sau în care pur şi simplu te simţi pe platoul de filmare, realitatea îţi pare un decor de film. Sunt locuri în care ţi se opreşte respiraţia, iar ochii ţi-o iau razna, disperaţi să surprindă fiecare detaliu. Locuri în care te simţi personaj dintr-o carte cu poveşti.

Rothenburg ob der Tauber, Monschau, Celle, Weimar, Giengen an der brenz, Bamberg, Quedlinburg, Heidelberg, Trier şi lista poate continua.

Monschau, pe care vi-l prezentăm acum prin lentilele camerei foto a unui telefon mobil Huawei P9 Lite 2017 (imagini needitate -n.r), se află în apropierea graniţei cu Belgia, şi de aceea arhitectura oraşului este o combinaţie fericită între una specific germană şi una franţuzească, elegantă şi relaxată. 

Oferind o panoramă urbană medievală, cu străduţe pietruite şi înguste, căsuţe ca în poveşti, culori şi eleganţă, Monschau este un pol cultural al unei întregi regiuni, precum şi una dintre destinaţiile de vacanţă şi unul dintre punctele de atracţie pentru turişti.

Sigur că iarna puteţi vizita Târgul de Crăciun din Monschau şi că oraşul îşi are farmecul lui, dar vă garantăm că vara e o adevărată nebunie de culoare, când toate restaurantele şi cafenelele scot mesele şi scaunele afară, pentru a-şi îmbia clienţii.

Cum frumos este şi toamna, când nu mai este foarte aglomerat, dar multitudinea de culori este la fel de ameţitoare.

Aveţi la dispoziţie hoteluri de 4 stele, pensiuni cochete, pensiuni confortabile, dar şi posibilitatea de a petrece vacanţa în familie la fermă, într-o casă cu gazde, în grup, sau în diferite hosteluri şi chiar un camping.

Imaginile sunt suficiente pentru a vă convinge să scoateţi harta, să căutaţi Monschau şi să vă faceţi calcule.

Şi, după ce v-aţi delectat plimbându-vă un pic ochii prin Monschau, aruncaţi un ochi şi aici. Un text despre o localitate care ar fi rămas banală, neştiută de turişti, dacă nişte localnici nu ar fi avut ambiţii mari şi idei strălucite. Mörsdorf (Hunsrück) este o comună din landul Renania de Nord, Germania.Cel mai probabil nu aţi auzit de ea, dacă nu locuiţi în Germania şi nici nu sunteţi vreun turist atipic, mereu în căutare de locuri prea puţin cunoscute de tour-operatori.

Ei, bine,  Mörsdorf a devenit o atracţie turistică de top, cu bani din energii regenerabile. Întreaga poveste o puteţi citi AICI. Lectură plăcută!

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră