Nu faceţi aceste 5 GAFE când urmează să călătoriţi cu avionul

10 Iul 2019 | scris de I.D.
Nu faceţi aceste 5 GAFE când urmează să călătoriţi cu avionul

Pentru unii avionul este precum maşina, îl folosesc aproape zilnic, dacă nu cel puţin săptămânal. Azi sunt în Europa, mâine aterizează pe un alt continent. Pentru cei care zboară o singură dată pe an, revista germană Focus recomandă evitarea a cinci gafe comportamentale care îi dau de gol.  

NU aplaudaţi la aterizare

Este o gafă clasică. Pasagerii neexperimentaţi încep să aplaude imediat ce roţile avionului au atins pista de aterizare. E ca şi cum aţi fi scos ecusonul cu “zbor pentru prima data” şi riscaţi să îi enervaţi pe cei din jur. Excepţie este cazul în care aterizarea se realizează în condiţii grele sau după un zbor cu turbulenţe majore.

NU vă puneţi primii la îmbarcare

Cei care aleargă să stea la rând ca să fie printre primii care urcă în avion, de îndată ce s-a început procedura de îmbarcare nu conştientizează că vor aştepta şi mai mult în locurile înguste din avion. Aşa că aşteptaţi relaxaţi, că nu pleacă avionul fără voi.

NU faceţi check-in-ul abia la aeroport

S-a inventat check-in-ul online, care vă permite să economisiţi timp şi să ajungeţi exact la timp pentru îmbarcare. De obicei, două click-uri sunt suficiente pentru a evita cozile enervante. Mai aveţi nevoie de doar câteva minute pentru a preda bagajul de cală. Risipa de timp este minimă.

NU vă ridicaţi imediat după aterizare

Imediat ce avionul a ajuns la sol, unii pasageri simt nevoia inexplicabilă de a se ridica, de a se îmbrăca şi de a-şi lua bagajele de mână. Cine nu are de prins un alt avion în cel mai scurt timp, nu are nici o explicaţie logică pentru un astfel de comportament.

NU mergeţi cu sticla de apă sau cu deodorantul spray la security check

Cine comite “greşeala supremă” să apară la security-check cu sticla de apă, deodorant pray de peste 100 ml sau parfum se dă imediat de gol că zboară pentru prima dată. Faptul că apa (cantitate peste 100 ml) şi lichidele inflamabile sunt interzise la bordul avionului ar trebuie să fie deja o lege a aviaţiei. 


 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră