Vrei o locuință? Un primar din Sicilia oferă case gratuit

28 Iun 2015
Vrei o locuință? Un primar din Sicilia oferă case gratuit
Un oraș de munte din Sicilia, Gangi, are o ofertă care pare greu de refuzat: oferă case gratuit. La prima vedere, o casă în Gangi pare la o cerere distanță, primarul anunțând că oricine face o solicitare în acest sens, fie ei și străini, primește o locuință

Există o condiție, desigur. Casa trebuie restaurată în termen de patru ani.

Potrivit nytimes, costurile pentru reparaţii sunt însă uriaşe în contextul în care locuinţele, care datează din secolul al XIII-lea, sunt extrem de derăpănate. Multe dintre ele au fost abandonate în urmă cu câteva generaţii, în 1890, când sicilienii au emigrat în Statele Unite. Migraţia a continuat şi în secolul XX.

"Noi nu vrem noi locuitori doar pentru că au bani. Noi vrem să ştim ce intenţionează să facă cu aceste case", afirmă Giuseppe Ferrarello, primarul din Gangi. Potrivit acestuia, sunt încurajaţi cei care vor să dezvolte o activitate economică.

Peste 1.700 de locuitori din Gangi s-a stabilit la New York între anii 1892 - 1924 în căutarea visului american. Începând din anii 1930 - 1940, Argentina a devenit destinaţia preferată a sicilienilor. Dacă în 1950, Gangi avea 16.000 de locuitori, în prezent populaţia este în număr de 7.000.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră