În două săptămâni vor începe lucrările la noua telegondolă din Sinaia

20 Mai 2015
În două săptămâni vor începe lucrările la noua telegondolă din Sinaia
Locuitorii din sudul Romaniei, in cea mai mare parte bucuresteni, prefera Sinaia ca destinatie de schi, indiferent ca vorbim despre vacante de o saptamana, alaturi de familie sau de iesiri in week-end. Perla Carpatilor s-a evidentiat in ultimii ani datorita infrastructurii in continua dezvoltare. A crescut capacitatea de transport pe cablu, s-au amenajat partiile si au aparut trasee de biciclete astfel incat “lifturile” sa fie utile si pe timpul verii.

Iarna viitoare se anunta una spectaculoasa in statiunea prahoveana. Potrivit lui Bogdan Falcescu, direct al Transport Urban Sinaia, in aceasta vara vor fi gata lucrarile la instalatia de zapada artificiala. Astfel, in sezonul rece partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui vor fi inzapezite artificial. “Cam intr-o luna si jumatate, lucrarile la instalatia de zapada artificiala vor fi gata. Alimentarea cu apa se va face din lacul care a fost amenajat la aproximativ 200-300 de metri distanta de statia de jos a telescaunului din Valea Soarelui”, a declarat Falcescu.

Marea lovitura va fi data de noua telegondola care va fi construita la Sinaia si care va face legatura intre Cota 1.400 si Cota 2.000. Statia inferioara va fi situata un pic mai sus de statia telecabinei. “Traseul se va intinde prin stanga releului, cum privim spre munte. Pana sus vor fi 12 stalpi. Capacitatea de transport va fi de 1.500 de persoane pe ora”, sustine Falcescu. Statia superioara a noii telegondole va fi amplasata la 2.063 metri altitudine, la 160 de metri de Varful Furnica.  

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră