TERORISM. Care sunt oraşele franceze care ar trebui evitate de turişti, potrivit Daily Express

22 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
TERORISM. Care sunt oraşele franceze care ar trebui evitate de turişti, potrivit Daily Express

După atentatele din 13 noiembrie de la Paris, cotidianul britanic Daily Express îi sfătuieşte pe cititorii săi să nu călătorească în Franţa, realizând o hartă anxiogenă, adică a zonelor de temut, din această ţară, scrie lepoint.fr.
Aceeaşi reacţie de teamă au avut şi jurnaliştii de la Fox News imediat după atentatul de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, din Paris, când postul a arătat care ar fi cartierele din Paris de evitat de către nemusulmani. Ei bine, la o lună şi ceva de la atentatele de la Paris şi Saint-Denis, cotidianul britanic se întreabă dacă mai este sigur să călătoreşti pe teritoriul francez.
Ziarul precizează că Franţa este o destinaţie foarte populară printre turiştii britanici, dar îi sfătuieşte pe aceştia să meargă în anumite locuri care au fost ţinte ale unor atacuri sau operaţiuni poliţieneşti.
Potrivit cotidianului britanic, dacă englezii vor să călătorească în deplină siguranţă, trebuie să ocolească Marsilia, Toulouse, Lyon, Grenoble, Calais, Paris şi Corsica.
După atentatele de la Paris, Franţa a răspuns cu o serie de raiduri antiteroriste în întreaga ţară, de la Toulouse, la Grenoble, de la Calais, la Bobigny şi Jeaumont, în apropiere de frontiera cu Belgia, scriu jurnaliştii britanici.
Cât priveşte Corsica, şi ea citată, aceasta a cunoscut o serie de atacuri – fără legătură cu ISIS, scrie Daily Express, care aminteşte că mai multe clădiri guvernamentale, restaurante, vehicule ale poliţiei, baruri, o discotecă şi case de vacanţă au fost ţintele unor atacuri.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră