De la duș la masaj: ce își doresc cu adevărat pasagerii în timpul unui zbor cu avionul

17 Oct 2015
De la duș la masaj: ce își doresc cu adevărat pasagerii în timpul unui zbor cu avionul
Când vine vorba despre siguranță și servicii în timpul unei deplasări cu avionul, oamenii par să aibă dorințe și așteptări similare. Însă sunt și excepții, așa cum reiese dintr-un studiu realizat de Forsa și comandat de Turkish Airlines.  

73% dintre pasageri s-ar simți mai în siguranță dacă în cabina de pilotaj s-ar afla permanent ambii piloți. 38% ar fi mai liniștiți dacă controlorii de trafic aerian ar avea posibilitatea să intervină de la sol asupra unui eveniment de zbor, în timp ce fiecare al cincilea pasager (22%)  și-ar dori ca în fiecare avion să fie un polițist.

Cât privește dezvoltarea în viitor a avionelor, 43% au răspuns că visează la o cabină de dormit, 35% își doresc scaune de masaj, 19% un spațiu special pentru copii, 13% un restaurant și 11% o cabină de duș, scrie revista germană Focus.

Cu posibilitatea de a bifa răspunsuri multiple, la întrebarea ce luați în considerare când alegeți o companie aeriană, pasagerii au răspuns aproape la unison: bilanțul de securitate al companiei (93%), prestigiul companiei (90%), propria experiență (79%) serviciiile de calitate la clasa economică (74%), experiențele altora (72%), agențiile de voiaj (37%), portalurile online de voiaj (31%).

Când vine vorba despre reacții negative legate de serviciile unor companii aeriene, pe primul loc se situează noul trend de a oferi prețuri mai mici, dar care nu includ bagajele de cală.

87% preferă prețurile cu bagajul inclus, fără a plăti alte taxe pentru bagaje, în timp ce doar 13% se declară mulțumiți că pot călători fără bagaj la un preț mai mic.

Pasagerii curselor pe distanțe medii și lungi au dorințe clare în ceea ce privește calitatea serviciilor la bord: curățenie (99%), personal atent și amabil (98%), scaune spațioase (93%), perne și pături (80%).

La studiul realizat în lunile iunie-iulie 2015 au participat 2.198 de adulți.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră