Ce vor românii de la vacanțe? Mâncare, nu cazare

16 Iul 2015
Ce vor românii de la vacanțe? Mâncare, nu cazare
Un studiu al Comisiei Europene arată că românii alocă cei mai puţini bani pentru hotel dintre toţi europenii. În schimb, cheltuiesc sume importante pe mese la restaurant, pe excursii opţionale şi pe suveniruri.

39 de euro pentru o noapte de cazare. Atât alocă românii, în medie, atunci când pleacă în vacanţă în străinătate. Nu doar românii sunt zgârciţi cu hotelierii. Se bat cu portughezii pentru ultimul loc între europeni la aceste cheltuieli. Belgienii, olandezii sau finlandezii sunt mult mai generoşi şi alocă o sumă de câteva ori mai mare.

Atunci când ajung la destinaţia de vacanţă, românii cumpără şi suveniruri. Nu doar pentru ei, ci şi pentru familie şi prieteni. Alocă în medie 50 de euro, de cinci ori mai mult decât germanii, francezii sau britanicii, care pun mai puţin accent pe obiecte şi preferă vederile.

Românii au lăsat anul trecut în vacanţele din străinătate 355 de milioane de euro, în timp ce, în plimbările în ţară, au cheltuit de patru ori mai mult, adică 1,5 miliarde de euro.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră