Care este cea mai aglomerată rută aeriană din lume

21 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Care este cea mai aglomerată rută aeriană din lume

Dacă ar fi să te gândești la cea mai aglomerată rută aeriană din lume, ţi-ar veni în minte, cu siguranţă  câteva orașe importante ale lumii. Numai că Londra, Parisul sau New York-ul nu se află în capul listei, relatează express.co.uk.

Câştigător este zborul de 280 de mile de la Aeroportul Internațional Seoul Gimpo spre Jeju International. Ambele sunt situate în aceeași țară, Coreea de Sud, destinațiile legând o rută extrem de folosită. Peste 11 milioane de călătorii au fost făcute între cele două aeroporturi în 2015, potrivit Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Seul-ul este capitala Coreei de Sud, iar aeroportul său este relativ bine cunoscut în întreaga lume. Dar Jeju, mai puțin. Este capitala insulei Jejudo, care este, de fapt, o destinaţie de vacanță.

Insula, aflată pe lista UNESCO, găzduiește peisaje vulcanice uimitoare, trasee montane, plaje și peșteri subterane. Drumul de la Seul la Jeju ar putea fi cel mai aglomerat din lume, dar este departe de cel mai lungă rută aeriană din lume.

Titlul este conferit de compania United Airlines, care va opera un zbor de 17 ore și 55 de minute de la Los Angeles la Singapore şi va fi lansat la sfârșitul lunii viitoare.

Dar nu va rămâne în top pentru mult timp, deoarece compania aeriană australiană Qantas va lansa un zbor foarte lung la începutul anului viitor. Qantas va deveni prima companie aeriană care va conecta direct Marea Britanie și Australia.

Călătoria de la Londra la Perth, în Australia de Vest, va fi asigurată de un Boeing Dreamliner, din martie anul viitor, și are o durată estimată de 17 ore. Odată lansată această cursă, compania intenţionează şi introducerea unui zbor direct  Londra - Sydney, care va dura 20 de ore.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră