ANAT: Cei 120.000 de turiştii români nu vor avea probleme cu cazarea în Grecia. Zborurile charter funcţionează conform programului

29 Iun 2015
ANAT: Cei 120.000 de turiştii români nu vor avea probleme cu cazarea în Grecia. Zborurile charter funcţionează conform programului
Vacanţele românilor în Grecia nu vor fi afectate de situaţia de criză prin care trece statul elen zilele acestea, susţine Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT). În relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare în cazul vacanţelor deja contractate prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT, precum şi a celor care urmează a fi cumpărate prin aceeași operatori economici.

„Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă. Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de către turiștii români”, se arată într-un comunicat de presă al ANAT.

120.000 de români şi-au programat vacanţa în Grecia

Grecia este destinaţia preferată de români în 2015, în primele cinci ale anului fiind înregistrată o creştere a vânzărilor pachetelor turistice cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014. Estimările asociației arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanță în Grecia.
În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule grecești, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu.

Recomandări: bani chash şi benzină din vecini

ANAT şi membrii săi monitorizează permanent situaţia din Grecia pentru a informa prompt publicul. “Românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o şi alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână și limitarea retragerilor de la bancomate”, declară Aurelian Marin, preşedinte ANAT.
“De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare”, completează Aurelian Marin.
Informările oficiale făcute de către Confederaţia Greacă de Turism arată că toţi operatorii eleni fac tot posibilul ca turiştii să nu resimtă situaţia prin care trece ţara lor şi să păstreze intactă imaginea destinaţiei Grecia, mai precizează comunicatul ANAT.

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră