An 2015 bun pentru Wizz Air. O creștere cu 16% a numărului de pasageri transportați și o nouă bază deschisă în România

14 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
An 2015 bun pentru Wizz Air. O creștere cu 16% a numărului de pasageri transportați și o nouă bază deschisă în România

“Pasagerii care călătoresc spre și din România continuă să fie receptivi la zborurile cu tarife scăzute ale Wizz Air”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air. “Creșterea s-a resimțit la nivelul tuturor categoriilor de clienți din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara țării, de transportul turistilor care vizitează această țară frumoasă sau de oferirea de frecvențe crescute către orașele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri.”

 

Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de oameni de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014.

 

Unul dintre evenimentele importante din 2015 a fost anunțul bazei de la Iași, care va deveni a 23-a bază operațională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016.

 

Rute noi din România

Cele mai noi rute Wizz Air anunțate sau a căror operare a început în 2015 includ București – Glasgow, Birmingham și Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield și o destinație complet nouă, Berlin. Cele mai noi rute din Iași sunt către Bologna, Larnaca, Roma și Tel Aviv.

 

În martie, Wizz Air a adăugat un nou zbor de la cel de-al 8-lea aeroport din România, pe ruta Constanța – Londra Luton. O nouă rută de la Tîrgu Mureș spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anunțată în noiembrie, care se adaugă noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn și Munchen-Memmingen.

 

În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din 8 aeroporturi din România.

 

Internațional

În 2015, în toată reţeaua, Wizz Air a avut o creştere cu aproape 22 de procente în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 anul trecut.

Compania a avut şi alte repere demne de menţionat în 2015, incluzând listarea la London Stock Exchange (IPO), dar şi comanda importantă pentru 110 aeronave Airbus A321neo, ceea ce va acorda Wizz Air şi mai multă flexibilitate pentru a gestiona cererea pentru călătorii (livrările aeronavelor vor avea loc între 2019 şi 2024). De asemenea, Wizz Air a adoptat o nouă identitate vizuală, dar şi o grafică nouă de aeronave tocmai pentru a reflecta aşteptările de călătorie în schimbare ale clienţilor.  

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră