Concurenţa cu zborurile low-cost. Air Berlin şi Alitalia pleacă din România

17 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Concurenţa cu zborurile low-cost. Air Berlin şi Alitalia pleacă din România

Air Berlin/Fly Niki nu va mai opera ruta Bucureşti - Berlin de la 1 martie. La fel şi Alitalia, care renunţă la segmentulo Roma – Bucureşti. Motivul îl constituie concurenţa acerbă cu zborurile low cost.

Ca urmare a unor planuri mai mari de restructurare, Air Berlin/Fly Niki a renunţat la  mai multe rute din Europa. Astfel, Air Berlin se va concentra pe serviciile internaţionale, precum şi pe rute în Europa şi în pieţele domestice ale Germaniei, în timp ce Niki va zbura pe rute leisure, din moment ce devine parte a Blue Sky, un nou grup aerian orientat pe destinaţii de vacanţă, controlat de TUI şi Etihad Airways. 

Cursele Bucureşti – Berlin (2/zi) vor dispărea şi ele, atât ca urmare a restructurării regionale, dar şi ca efect al concurenţei agresive de pe piaţă. Intrarea pe acest segment a operatorului low cost Ryanair (3 curse/zi) a cam dat peste cap planurile Air Berlin/Fly Niki.

Mai mult, operatorul Ryanair a anunţat deja, ca urmare a plecării Air Berlin o promoţie cu preţuri plecând de la 9.99 eur-segment în lunile februarie şi martie.

De asemenea, si operatorul aerian Alitalia va părăsi România de la 1 februarie, pe site-ul companiei nu mai pot fi făcute rezervări pentru ruta care leagă Roma de Bucureşti din această lună. 

In cazul Alitalia concurenta o prezint[ companiile low cost Blu Air sau Wizz Air, care au mai multe curse pe zi catre Roma. 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră