Analiştii Goldman Sachs dau verdictul! Ce se va întâmpla cu moneda europeană în mai puțin de un an

02 Iul 2015
Analiştii Goldman Sachs dau verdictul! Ce se va întâmpla cu moneda europeană în mai puțin de un an
În ciuda dramei economice din Grecia, mondena europeană a rămas precum cărămida. Din păcate, această rezistență este doar temporară, spun analiștii băncii americane Goldman Sachs, care îşi menţin previziunile potrivit cărora euro va ajunge în mai puțin de un la aceeași paritate cu dolarul, scrie CNBC.
 
"Avansul consemnat în această săptămână de moneda euro după anunţarea referendumului din Grecia nu a avut niciun sens pentru noi. Considerăm în continuare că tensiunile în creştere din Grecia vor fi un factor catalizator al tendinţei cursului euro/dolar de a aduce cele două monede aproape de paritate dacă Banca Centrală Europeană (BCE) îşi va accelera achiziţiile de obligaţiuni în cazul în care criza din Grecia se propagă în alte ţări din regiune. În decurs de un an, moneda europeană va aduce numai 95 de cenţi", susțin analiştii băncii americane. 
 
Grecia a intrat, în noaptea de marți spre miercuri, în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional, după ce nu a onorat rambursarea unei scadențe de peste 1,5 miliarde de euro. 
 
În pofida acestei situaţii disperate, moneda europeană nu s-a depreciat decât până la 1,0955 în raport cu dolarul la începutul acestei săptămâni, de la aproximativ 1,12 dolari la sfârşitul săptămânii trecute, recuperând mai apoi pierderea şi tranzacţionându-se la aproximativ 1,1125 dolari la mijlocul săptămânii.
 
"Credem că tensiunile în creştere legate de situaţia din Grecia nu pot decât să întărească performanţele SUA în raport cu zona euro", mai spun analiştii de la Goldman Sachs.

Alte stiri din Business

Ultima oră