Financial Times, cumpărat cu 1,3 miliarde de dolari! Japonezii le-au suflat de sub nas nemţilor cel mai râvnit trofeu din industria media de business

24 Iul 2015
Financial Times, cumpărat cu 1,3 miliarde de dolari! Japonezii le-au suflat de sub nas nemţilor cel mai râvnit trofeu din industria media de business
 Cel mai popular ziar din Japonia, Nikkei, ziarul de business cu cel mai mare număr de abonaţi din lume, le-a suflat de sub nas nemților de la Axel Springer poate cel mai râvnit trofeu din industria media de business, publicaţia britanică Financial Times.
 
Preţul de achiziție a fost de 1,3 miliarde de dolari, de 40 de ori profitul operaţional al FT Group, divizia din care face parte Financial Times, iar vânzătorul este grupul de publishing Pearson. Inițial cei de la Financial Times cereau 1,55 de miliarde de dolari.
 
Agenţiei de presă Bloomberg News anunța, zilele trecute, că Financial Times ar putea fi vândut grupului german Axel Springer pentru 1,44 miliarde de euro. 
 
Agenţia preciza totuşi că nu a fost luată încă o decizie şi că Pearson ar putea foarte bine să ia hotărârea de a păstra cotidianul şi că vânzarea lui să fie doar un subiect de speculaţii. 
 
În urmă cu doi ani, grupul a dezminţit, formal ce-i drept, informaţiile referitoare la o eventuală vânzare a Financial Times magnatului australo-american de media, Rupert Murdoch, şi emirului de Abu Dhabi pentru 1,2 milioarde de dolari (1,11 miliarde de euro , la actuala rata de schimb).
 
Potrivit Bloomerg, Financial Times este evaluat în prezent la aproximativ 1,44 miliarde de euro. În 2014, beneficiul publicaţiei a înregistrat o cădere de 12,5%, ajungând la 471 milioane de livre, aproximativ 645 de milioane de euro. 

Alte stiri din Business

Ultima oră