Comisia Europeană explică de ce nu este de acord cu noul Cod Fiscal și scăderea TVA la 19%

27 Iun 2015
Comisia Europeană explică de ce nu este de acord cu noul Cod Fiscal și scăderea TVA la 19%
România a făcut pași importanți în anumite zone, iar situația macroeconomică este consolidată, însă progresul general în implementarea măsurilor agreate de comun acord nu a fost suficient, în special în ceea ce privește politica fiscală, pentru a se ajunge la un acord, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisia Europeană. Reprezentanții Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare din cadrul Comisiei Europene au făcut în perioada 16-26 iunie o vizită de evaluare a acordului semnat cu România.

"Pași importanți au fost făcuți în anumite sectoare, iar situația macroeconomică este bună. Cu toate acestea, progresul general în punerea în aplicare a măsurilor agreate de comun acord nu au fost suficient, în principal în ce privește politica fiscală, pentru a ajunge la un acord cu autoritățile române", se arată în documentul postat pe site-ul CE.

Realizările programului ar trebui menținute, pentru că reprezintă baza pentru continuarea unei creșteri puternice și echilibrate și pentru crearea de locuri de muncă. Politici fiscale solide și continuarea reformelor în cadrul programului vor fi importante în această privință, se mai spune în declarația CE.

România și-a corectat dezechilibrele externe și interne și a redobândit accesul pe piețele financiare, sprijinită de trei programe consecutive de asistență privind balanța de plăți, noteză CE. Creșterea a fost robustă în ultimii ani, șomajul este în scădere, inflația este la minime istorice, iar sectorul financiar a arătat rezistență puternică.
 

Alte stiri din Business

Ultima oră