Cine câştigă la pariuri sportive online trebuie să-şi declare veniturile și să plătească impozit

06 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Cine câştigă la pariuri sportive online trebuie să-şi declare veniturile și să plătească impozit

Declarația privind veniturile realizate din România, respectiv formularul 200, trebuie depus de către contribuabilii persoane fizice până la 25 mai 2017, urmând a fi declarate următoarele categorii de venituri obținute în 2016:

activităţi independente;
cedarea folosinţei bunurilor;
activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real;
piscicultură și silvicultură;
transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare;
jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker;
alte surse, pentru care contribuabilii au obligaţia depunerii declaraţiei.

Astfel, obligația depunerii documentului amintit revine și acelor persoane fizice ce au câștigat anul trecut bani din pariuri sportive sau turnee de poker, organizate online de către operatorii de jocuri de noroc licențiați în România. scrie avocatnet.ro

Concret, dacă ați efectuat cel puțin o retragere pe parcursul anului trecut sunteți obligat să declarați respectiva sumă în formularul 200, urmând ca organul fiscal să vă calculeze impozitul aferent pe care îl datorați. În schimb, dacă ați depus sume de bani în contul personal, dar fără a și câștiga (efectua retrageri) nu aveți obligația depunerii vreunui act la Fisc. 

Venitul brut este interpretat de organul fiscal ca fiind suma de bani retrasă de client de la organizatorul de jocuri de noroc, astfel că nu contează dacă jucătorul a și înregistrat efectiv profit. Spre exemplu, este posibil ca un jucător să fi depus suma de 500 de lei și, după mai multe pariuri efectuate (rulaje), să fi retras doar 400 de lei. Cu toate astea, el este obligat să declare suma de 400 de lei în formularul 200, urmând să achite impozitul aferent, așa cum vom arăta mai jos. 

De altfel, operatorii de jocuri de noroc online au avut obligația de a transmite jucătorilor, până la 28 februarie 2017, o evidență a retragerilor efectuate de aceștia pe parcursului anului trecut. În plus, informațiile referitoare la fiecare venit brut acordat de casele de pariuri și încasat de client au fost transmise, până la același termen, și organelor fiscale competente, astfel încât Fiscul să se asigure că datele transmise de contribuabili prin intermediului formularului 200 sunt cele reale, iar impozitarea ulterioară este una corectă. 

ATICOLUL INTEGRAL, AICI.

 

Alte stiri din Business

Ultima oră