Ce-ai zice de o săptămână de lucru de doar patru zile?

23 Sep 2015
Ce-ai zice de o săptămână de lucru de doar patru zile?
Potrivit unui studiu comentat de CNN Money, tot mai multe companii din Statele Unite oferă angajaților posibilitatea de a lucra doar patru zile pe săptămână, câte 10-11 ore pe zi, în condițiile în care s-a constatat că un astfel de program de lucru induce creșterea productivității. Singurul neajuns derivă din faptul că este nevoie de o perioadă de acomodare.

Acomodarea cu un program de lucru de patru zile pe săptămână durează aproximativ trei luni, conform aceluiași studiu, în acest interval randamentul angajaților nefiind la același nivel cu cel din perioada precedentă.

În prezent, în Statele Unite, 43% dintre companii le oferă angajaților posibilitatea de a munci doar patru zile pe săptămână. Însă numai o mică parte le permit acest lucru tuturor angajaților, indiferent de departamentul în care lucrează

De asemenea, acest program de lucru induce efecte pozitive în economie, în condițiile în care un angajat va munci doar patru zile, managerii sunt nevoiți să facă noi angajări, iar un sfârșit de săptămână mai lung înseamnă un consum mai mare în servicii și turism.

Alte stiri din Business

Ultima oră