Cutremur la bursă? Site-ul Bursei de Valori, aproape blocat de prea mulți vizitatori

24 Aug 2015
Cutremur la bursă? Site-ul Bursei de Valori, aproape blocat de prea mulți vizitatori
Site-ul Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat luni un număr de cinci ori mai mare de vizitatori concomitenți decât numărul obișnuit de utilizatori iar cele mai accesate pagini au fost cele cu date de tranzacționare și statistici. In cursul serii, site-ul instituției s-a încărcat foarte greu.Potrivit unui comunicat al instituției, sesiunea de tranzacționare de luni a înregistrat două recorduri absolute ca urmare a activității intense pe piața BVB, respectiv aproximativ 550.000 de instrucțiuni de ordine și 15.981 de tranzacții.

”Aceste aspecte au evidențiat un interes neobișnuit de ridicat al investitorilor și al potențialilor investitori față de evoluția bursei din România în contextul evoluției piețelor la nivel global de astăzi (luni — n.r.). BVB a realocat resursele necesare pentru creșterea capacității website-ului în ceea ce privește procesarea și transmiterea, astfel încât să răspundă pe viitor cererii foarte ridicate de informații venite din partea vizitatorilor website-ului său”, se afirmă în comunicat.

Bursa de Valori București a închis în scădere semnificativă pe toți indicii ședința de tranzacționare de luni, urmând astfel evoluția burselor din întreaga lume într-o zi care pe piețele internaționale a fost catalogată drept 'lunea neagră'.

Indicele de referință BET al BVB s-a depreciat cu 6,32% după ce, în cursul zilei, indicele care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni consemnase scăderi de peste 7%.

Tranzacțiile bursiere au depășit 143 milioane de lei (32 milioane de euro), o valoare record pentru bursa autohonă, pe fondul unor schimburi cu acțiuni în valoare de aproximativ 125 de milioane de lei (peste 28 milioane de euro).

Numărul mare de vizitatori a fost, cel mai probabil, generat de scăderile înregistrate la bursele internaționale, luni. Bursele europene au scăzut puternic luni dimineață, un important indice bursier atingând cea mai scăzută valoare din ultimele șapte luni, în condițiile în care bursa de la Shanghai a înregistrat o contracție de peste 8% ceea ce a afectat și restul burselor asiatice. Seara, Bursa de pe Wall Street a deschis în scădere semnificativă, urmând tendința burselor asiatice și europene, în primele minute de la debutul tranzacțiilor indicele Dow Jones înregistrând o contracție de 5,75%, iar indicele Nasdaq o cădere de 7,98%

Alte stiri din Business

Ultima oră