Reţea de grote de pe vremea Templierilor, descoperite într-o vizuină de iepure (VIDEO)

08 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Reţea de grote de pe vremea Templierilor, descoperite într-o vizuină de iepure (VIDEO)

Grote vechi de 700 de ani, de pe vremea Cavalerilor Templieri, au fost găsite la un metru sub pământ, într-o fermă din Shropshire, Anglia, relatează inquisitr.com. Deşi intrarea arată ca vizuina unui iepure, tunelul duce la o reţea de grote uimitoare.

Fotograful Michael Scott, din Birmingham, a văzut un film cu grotele Templierilor şi a decis să viziteze reţeaua de grote Caynton pentru a le vedea pe viu. El a fotografiat pentru prima oară grotele din interior, iar câteva dintre fotografiile sale au fost publicate.

Imaginile prezintă un labirint exotic, luminat de lumînări, despre care Fox News spune că arată exact ca în scenele din Indiana Jones şi Ultima Cruciadă. "Având în vedere vechimea, se află într-o stare uimitoare, sunt ca un templu subteran", a declarat Scott.

 

 

Folosite cândva ca loc de pelerinaj pentru adepţii unor secte religioase secrete, aceste grote subterane au oferit protecţie Templierilor după ce au căzut în dizgraţie. Grotele neatinse datează de pe vremea când când Templierii erau puternici, înainte de domnia regelui Filip al IV-lea al Franţei, care, temându-se de puterea lor şi din cauza banilor pe care li-i datora, a decis să desfiinţeze ordinul. 

Mulţi dintre Cavalerii Templieri au fost aruncaţi în închisori şi torturaţi pentru a recunoaşte presupuse erezii pentru a fi discredaţi. Alţii au fost forţaţi să se retragă în subterane precum cele din Shropshire.

Grotele Caynton sunt neatinse de multă vreme şi încă nu se ştie exact când au fost săpate. Unii cred că au fost făcute chiar de Templieri, iar alţii, de urmaşii Templierilor, în secolul XVII-lea, relatează dailymail.co.uk.

De-a lungul timpului, ele au fost folosite de numeroase grupuri, inclusiv de păgâni şi druizi, care aveau nevoie de un loc sigur în care să se roage. Grotele au fost închise acum 5 ani după ce proprietarul s-a săturat de cererile de vizitare şi după ce a găsit mizerie şi încrustaţii pe pereţi. 

Sursa foto: metro.co.uk

 


 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră