PASĂREA DE OREZ, pe cale de dispariție. "Chinezii le-au mâncat aproape pe toate, declinul în rândul acestor păsări este fără precedent"

11 Iun 2015
PASĂREA DE OREZ, pe cale de dispariție.
O pasăre (presura cu pieptul galben sau pasărea de orez) care a fost odată una dintre cele mai abundente în Europa si Asia este vânată până aproape de disparitie, din cauza obiceiurilor alimentare din China, potrivit unui studiu publicat de revista Conservation Biology. Populația presură cu pieptul galben a scazut cu 90 la suta din 1980 din Europa de Est, Japonia și mari părți din Rusia, iar în China mai există foarte puține exemplare, potrivit studiului.
 
În urma declinului inițial al populației păsării de orez, China a interzis total în 1997 vânarea speciei. Cu toate acestea, milioane de păsări, împreună cu alte pasari cantatoare, au continuat să fie vanate și vândute pe piața neagră în 2013.

Aceste păsări sunt foarte ușor de prins. Noaptea, ele se reunesc în număr mare pentru a dormi, devenind pradă facilă pentru vânătorii care le prind cu ajutorul plaselor. "Mai sunt foarte puține exemplare în china, iar dimensiunea şi viteza declinului în rândul acestor păsări este fără precedent", notează autorul studiului, Johannes Kamp, de la Universitatea din Münster (Germania), într-un comunicat publicat de BirdLife. Presura figurează din 2013 pe liste speciilor aflate în pericol a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN).



 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră