Pământul va fi apărat de extratereştri. Ce salarii oferă NASA

04 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Pământul va fi apărat de extratereştri. Ce salarii oferă NASA

Preocupări extraterestre la sediul NASA. Agenţia spaţială americană scoate la concurs un post de „ofiţer de protecţie planetară”, iar salariul este de şase cifre, conform Business Insider.

Rolul acestui ofiţer este de a apăra Pământul de contaminarea extraterestră şi să se asigure că planeta noastră va evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze. Doar la NASA şi la Agenţia Spaţială Europeană există astfel de joburi cu normă întreagă: 

Pentru o astfel de funcţie, salariul este între 124.406 dolari şi 187.000 dolari pe an şi alte beneficii. Angajarea se face pentru cel puţin trei ani, cu posibilitatea prelungirii până la cinci ani.

Cine visează să ajungă în acest post şi să câştige atâţia bani, trebuie să aibă cel puţin un an de experienţă ca angajat într-o poziţie înaltă în guvernul civil şi să aibă cunoştinţe avansate de protecţie planetară, precum şi de fizică, inginerie şi matematică. Termenul limită pentru depunerea cererilor la USAJobs.gov este 14 august.

Postul este ocupat momentan de Catharine Conley, singurul ofiţer de protecţie planetară al NASA din 2014. „Acest nou loc de muncă este rezultatul relocării poziţiei pe care o deţin în prezent,  o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA”, a declarat recent Conley. 

 

 

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră