O italiancă s-a măritat cu ea însăşi

27 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O italiancă s-a măritat cu ea însăşi

O italiancă s-a căsătorit cu sine însăşi într-o ceremonie completă, cu rochie de mireasă, tort de nuntă cu trei etaje, domnișoare de onoare și 70 de invitați, relatează BBC.

"Cred cu tărie că fiecare dintre noi trebuie în primul rând să ne iubim ", a declarat Laura Mesi, o antrenoare de fitness de 40 de ani. "Poți trăi un basm chiar și fără prinț" , a mai spus ea. Ceremonia nu are valoare legală.

Laura Mesi se înscrie în trendul auto-căsătoriei - numită "sologamie" - prezent în țări din întreaga lume. Susținătorii unor astfel de ceremonii spun că este vorba de iubirea de sine și de aceptare şi cer afirmarea socială, rezervată în mod obișnuit, cuplurilor care se căsătoresc.

Laura spune că ideea unei nunți solo i-a venit  acum doi ani, după ce a încheiat o relație de 12 ani. Pentru a planifica o nunta solo, spune ca avea nevoie de bani, sprijin din partea celor din jur - si mai presus de toate, un "pic de nebunie"

"Le-am spus prietenilor și familiei că dacă nu mi-a, găsi partenerul de suflet până la împlinirea vârstei de 40 de ani, m-aș căsători cu mine", a declarat ea ziarului La Repubblica.

"Dacă într-o zi găsesc un om cu care să-mi pot face un viitor, voi fi fericită, dar fericirea mea nu depinde de el", a susţinut Laura.

Ea spune că este prima femeie italiană care a făcut o nuntă solo. În luna mai, un bărbat, Nello Ruggiero, şi-a spus "da" la o ceremonie în Napoli. În Japonia, o agenție de turism a început să ofere ceremonii de nuntă pentru femei singure în 2014.

În Statele Unite, un site web numit I Married Me oferă truse de auto-nunți. În Canada, o agenție numită Marry Yourself Vancouver, care funcţionează de mai bine de un an, susţine că numărul nunților solo este tot mai mare în rândul  persoane singure.

"Singur este noul normal. Sărbătoriți-vă statutul solo!" îndeamnă site-ul. Dar nu toată lumea salută această tendință, unii numind-o narcisistă, iar alții o critică ca fiind o trimitere inutilă la o instituție patriarhală.
 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră