Misterioasa moarte a unui spion MI6

21 Sep 2015
Misterioasa moarte a unui spion MI6
Povestea datează din 2010. Gareth Williams, un as al decodării, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort în circumstanțe care lăsau să se creadă că ar fi fost vorba despre un joc sado-masochist care s-a încheiat tragic. Ipoteza unei crime a fost cea privilegiată, chiar dacă mai multe întrebări au rămas fără răspuns, scrie 7sur7.be.

Gareth Williams lucra pentru serviciul secret MI6 de un an, în momentul morții. El a fost găsit fără suflare, în pielea goală, înghesuit într-o geantă sport în cada de baie din apartamentul său londonez. Potrivit Sunday Times, Gareth Williams i-ar fi declarat unui prieten, înainte să moară, că are impresia că este urmărit.

La momentul respectiv, comportamentul MI6 a fost apreciat drept ”curios” în această poveste. Serviciul de informații externe al Regatului Unit a așteptat o săptămână până să semnaleze absența spionului.

Examinarea cadavrului lui Gareth Williams, care a fost găsit în proces avansat de descomputere, a fost realizată la nouă zile de la decesul spionului. Rezultatele testelor toxicologice au fost deci puțin concludente.

În 2010, haine, încălțăminte, peruci, toate în valoare totală de 24.500 de euro, au fost găsite în apartamentul lui Gareth Williams. Tot acolo s-au găsit produse de machiaj și niște fragmente de pagini de ziar cu articole consacrate ”celor mai mari cinci regrete ale muritorilor”. În computerul său fuseseră accesate site-uri despre claustrofilie (atracția față de spații închise) și sado-masochism.

Potrivit lui Peter Faulding, un expert medico-legal, această garderobă ar fi fost achitată de MI6. Pentru a-și îndeplini misiunile, Gareth Williams se deghiza în femeie. Își epila picioarele des, iar mai mulți martori au declarat că au văzut o femeie intrând și ieșind în mod regulat din apartamentul său.

La începutul acestei anchete, în 2010, o întrebare crucială a fost pusă de autorități: ar fi fost capabil Gareth Williams să se închidă cu cheia într-o geantă de sport? Un profesor de yoga a încercat chiar să experimenteze acest lucru. Degeaba.

La solicitarea poliției, Peter Faulding a avut 300 de tentative și nu a reușit niciodată să facă acest lucru. Expertul a declarat că până și celebrul Houdini ar fi avut dificultăți să intre în acea geantă.

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră