Jurnalistă moartă la bordul unui submarin artizanal. Dezvăluiri în instanţă

21 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Jurnalistă moartă la bordul unui submarin artizanal. Dezvăluiri în instanţă

Jurnalista suedeză Kim Wall, dată dispărută la începutul lunii august, a murit, de fapt, la bordul submarinului pe care se îmbarcase pentru a face un reportaj, relatează independent.co.uk.

Submarinul aparţinea unui inventator, Peter Madsen, care şi-a schimbat povestea şi a recunoscut în instanţă că Kim Wall a murit la bordul submersibilului său.

Inventatorul danez, acuzat de uciderea jurnalistei, a declarat în instanță că Kim Wall a murit în submarinul său, conform poliţiei, schimbându-şi declarația anterioară cum că a lăsat-o viață în Copenhaga. El neagă acuzaţiile că ar fi ucis-o pe Kim.

Peter Madsen a declarat instanței că jurnalista suedeză a murit într-un accident și că a aruncat-o pe mare în Golful Kogé, la sud de oraș.

Kim Wall a dispărut de când s-a îmbarcat pe submarinul lui Madsen, la 10 august. Madsen a fost salvat o zi mai târziu după ce submarinul său artizanal, UC3 Nautilus, s-a scufundat. Poliția nu a găsit pe nimeni altcineva în epavă.

Autoritățile maritime daneze și suedeze au recurs la scafandri, sonare și elicoptere pentru căutarea corpului jurnalisei în Golful Koge și în strâmtoarea Oresund dintre cele două țări.

Madsen, antreprenor, artist, constructor de submarine și inginer aerospațial, a mers sâmbătă în fața unui judecător pentru o interogare preliminară. Cazul nu este deschis publicului, din motive de investigație ulterioară, a anunţat poliția.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră