Cele mai înspăimântătoare locuri din lume: Pădurea sinucigașilor din Japonia și Catacombele capucinilor din Palermo

28 Feb 2018 | scris de Magda Marincovici
Cele mai înspăimântătoare locuri din lume: Pădurea sinucigașilor din Japonia și Catacombele capucinilor din Palermo Galerie foto (3)

Sunt 16 locuri unde mai bine nu calci, mai ales în toiul nopții, pentru că sunt cele mai înspăimântătoare de pe glob. Yahoo Actualites le prezintă și pune pe primul loc Aokigahara ”Pădurea sinucigașilor” din Japonia.  

Aproape de Muntele Fuji, este o zonă misterioasă, cu numeroase morți ciudate, dispariții sau sinucideri. Este pădurea Aokigahara de 35 km.p. la poalele muntelui Fuji. Cunoscută sub numele Jukai, zona este recunoscută pentru numărul mare al persoanelor care sunt descoperite aici fără viață din anii 1950, majoritate sinucideri. În 1988, autoritățile au găsit 74 de spânzurați, 78, în 2002, 108, în 2004.

Catacombele capucinilor din Palermo adăpostesc corpuri mumificate. La sfârșitul secolului al XVI-lea, cimitirul Abației Capucinilor se micșorească, motiv pentru care este construită o criptă. În 1599, călugării mumifică un frate decedat și îl depun în catacombe. Majoritatea mumiilor sunt din secolul al XIX-lea. ”Starul” catacombelor este Rosolia Lombardo, un copil de doi ani foarte bine conservat.  

Cimitirul evreilor din Praga (funcțional între 1478 și 1786) dă fiori pentru că aici sunt 100.000 de cadavre unele peste altele. 

Cimitirul de la Chauchilla (Peru), unde clima uscată a conservat cadavrele, multe schelete dând impresia că te privesc foarte atent.

Spreepark din Berlin este un parc de distracție, inaugurat în 1969 . A fost un obiectiv turistic în epoca RDG, cu peste 1,7 milioane de vizitatori, anual. Cu toate încercările de reabilitare, parcul a fost abandonat, dând fiori celor care îndrăznesc să pășească aici. 

Sanatoriul Beelitz-Heilstatten (Germania) pe unde a trecut și Hitler după primul război mondial, acum în paragină. 

Poveglia este o mică insulă din apropierea Veneției, folosită pentru izolarea a aproximativ 160.000 de persoane bolnave de holeră, între 1793 și 1814. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, aici a funcțioant un spital de psihiatrie, unde, așa cum spun unii, un medic făcea experimente criminale pe unii pacienți. 

Pripyat (Ucraina) este un oraș din apropierea centralei nucleare de la Cernobâl, evacuat după catastrofa de tristă amintire. În prezent, este un oraș fantomă, lipsit de vegetație și unde doar câteva animale îndrăznesc să mai rătăcescă.

Drumul Yungas din Bolivia este botezat ”drumul morții”. În 1995 a fost declarat cel mai periculos drum din lume, cu 200-300 de persoane decedate, în fiecare an. 

Biserica Sfântul Gheorghe din Lukova (Cehia). Construită în secolul al XIV-lea, biserica a fost abandonată în 1968, când acoperișul s-a prăbușit peste aproape 32 de credincioși. Artistul ceh Jakub Hadrava a decis să pună în băncile bisercii 32 de manechine îmbrăcate în alb. ”Scena” e terifiantă. 

În seria celor mai înspăimântătoare locuri din lume mai sunt: Insulele Hashima (Japonia) sau insula fantomă, Colina Buzludja din Bulgaria, Colina Crucilor din Lituania, Catacombele din Paris, Bannack (Montana, SUA) , Centralia, oraș din Pennsylvania. 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră