Bărbatul-femeie, care a născut o fetiţă!

10 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Bărbatul-femeie, care a născut o fetiţă!

Un eveniment ciudat a avut loc în Marea Britanie în urmă cu câteva săptămâni. Hayden Cross, recunoscut în mod legal ca fiind bărbat de trei ani după schimbarea de sex, a născut o fetiţă, Trinity-Leigh, prin cezariană, la data de 16 iunie. Tatăl a luat o pauză de la tranziţia la noul sex şi de la tratamentul hormonal în perioada sarcinii. Acum, speră să termine această perioadă de tranziţie şi să poată face operaţia de extirpare a sânilor şi ovarelor. 

Hayden Cross a încercat să recurgă la metoda congelării ovulelor prin NHS, sistemul de sănătate public britanic, în speranţa că va putea să aibă un copil în viitor. După ce instituţiile abilitate l-au respins, a găsit un donator anonim de spermă pe Facebook şi a rămas însărcinată. 

Anunţul despre această sarcină a declanşat o veritabilă furtună pe reţelele de socializare. A avea copii biologici, întotdeauna a însemnat mult pentru mine. Întotdeauna mi-am dorit să am copii, a declarat Hayden Cross.

Fetiţa s-a născut la spitalul Gloucestershire Royal Hospital. Pe certificatul ei de naştere, domnul Cross este menţionat ca fiind mama fetiţei. În schimb, nu este specificat nimic la rubrica: Tatăl.

Deşi cazul Hayden Cross este rar, nu este unic.

Thomas Beatie, un transexual american, a devenit, în 2008, primul bărbat care a născut. De atunci el este fericitul tată a trei copii.

Şi în septembrie acelaşi an, un cuplu de transexuali ecuadorieni (un bărbat devenit femeie şi o femeie devenită bărbat) este cunoscut ca fiind primul cuplu din America Latină care a primit acceptul de a îngriji un copil
Cei doi nu au făcut trecerea completă de la un sex la altul şi au avut acest copil în mod natural. 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră