VIDEO. Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca cere convocarea de urgență a Sfântului Sinod

14 Iun 2015
VIDEO. Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca cere convocarea de urgență a Sfântului Sinod
Bărbatul care a fost arestat pentru profanare de morminte, adică a încercat să-l dezgroape pe duhovnicul Arsenie Boca, pentru că dacă dezgropa alt mort probabil nu-l băga nimeni în seamă, spune că totul este așa cum trebuie să fie. La ieșirea din secția de poliție, omul spune că părintele Arsenie Boca i-a poruncit să-l dezgroape, în numele Tatălui și-al Fiului și-al Sfântului Duh. Auzind porunca părintelui mort, bărbatul a pus mâna pe o lopată și a început să sape.

Și-a săpat o groapa lungă de doi metri și jumătate, un metru lățime și un metru adâncime în doar 15 minute. Cu siguranță este un nou record mondial de săpat, dar nu-l va omologa nimeni pentru că, probabil, era posedat de evlavie în acel moment și s-ar putea să fie considerat dopaj sau ceva.

Polițiștii spun că, pe timpul reținerii sale, bărbatul nu a fost violent, doar umpic stresant. Bărbatul avea probleme de comportament, susţin anchetatorii. În timpul audierilor, timp de o jumătate de oră, acesta le-a spus rugăciuni, însă nu a reuşit să îi înduplece să îl lase în libertate.

Ca să le dovedească tuturor că are dreptate, Ion, cum îi spun anchetatorii, a făcut următoarea declarație, în drumul spre dubă:

Sfânt al Ardealului, sfântul mare, preacuvios părinte, Arsenie Boca. Pentru că sfântul mi-o poruncit, în numele Tatălui, și-al Fiului și-al Sfântului Duh! Binecuvântată să fie Împărăția! A Tatălui și-a Fiului și-a Sfântului Duh! Preafericite Părinte Patriarh, convoacă membrii Sfântului Sinod de urgență și sfântul Așteaptă să iasă afară din groapă! Te roagă Tatăl, Fiul și Sfântul Duh!



O bătrânică spune speriată că nu credea că astfel de oameni vin într-un loc sfânt și că acum îi e frică să mai vină singură, așa cum făcea de obicei. O altă femeie îl condamnă pe bărbat și spune că așa ceva nu se face, că e păcat mare și o să ardă pe vecie în focul Iadului pentru că a deranjat odihna duhovnicului despre care majoritatea românilor au aflat de evlavia și sfințenia sa după ce a murit sau de pe Facebook.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră