Au vrut să fure sicriul cu rămăşiţele fondatorului Ferrari

29 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Au vrut să fure sicriul cu rămăşiţele fondatorului Ferrari

Autorităţile italiene au dejucat planul unei grupări infracţionale de a fura sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Enzo Ferrari, fondatorul celebrei companii de automobile, din cimitirul San Cataldo, Modena.

Anchetatorii italieni spun că banda de infractori plănuia ca după furtul sicriului să ceară o răscumpărare din partea familiei, relatează motorsport.com. În urma unui raid al forţelor militare şi polţieneşti au fost arestate 34 de persoane de pe întreg teritoriul Italiei. Membrii grupului, implicat în trafic de droguri şi furturi, originar din Orgosolo, Sardinia, au fost arestaţi.

Planul acestora era să fure sicriul lui Enzon Ferrari, decedat în 1988 la vârsta de 90 de ani, şi să se refugieze în Munţii Apenini până când primeau banii de răscumpare de la familie sau de la companie. 

Unul dintre membrii grupării a făcut deja o vizită de recunoaştere la mormânt, la furt urmând să fie folosite două maşini şi o camionetă. Ca urmare a cererii Direcţiei Anti-Mafia, trupele militare au intervenit şi au dejucat planul infractorilor. 

Complotul acestora a fost descoperit în timpul unui anchete efectuate în rândul unei mari grupări de traficanţi de arme şi droguri care căutau alte metode pentru a face bani, conform time.com. AFP relatează că rămăşiţele lui Enzo Ferrari se găsesc sub o placă de marmură, într-o capelă, securizată cu o poartă de fier.

Sursa foto: time.com

Alte stiri din Bizar

Ultima oră