Și-a dat mama vegetariană în judecată fiindcă nu îi dădea să mănânce carne. Vezi decizia instanței

03 Iun 2015
Și-a dat mama vegetariană în judecată fiindcă nu îi dădea să mănânce carne. Vezi decizia instanței
Caz mai puțin obișnuit în Italia. O instanță de judecată trebuie să decidă dacă o mamă divorțată are dreptul să își hrănească băiatul exclusiv vegetarian. În timpul săptămânii, băiatul era în grija mamei și primea doar mâncare vegetariană, fără carne, pește, ouă sau alte produse obținute de pe urma animalelor.  

În weekend, copilul era la tatăl său unde avea voie să mănânce tot ce dorea. Băiatul adora să mănânce la tatăl său și l-a rugat să o convingă pe fosta sa soție să îi dea de mâncare și carne. Cum aceasta a refuzat cu fermitate, bărbatul a dat-o în judecată.

Conform Aargauer Zeitung, Tribunalul din Bergamo s-a rezumat să discute o speță conexă, dacă alimentația exclusiv vegetariană este sănătoasă pentru copii. “Alimentația vegetariană nu este indicată pentru sănătatea și dezvoltarea fizică a copilului meu”, a declarat bărbatul, în fața instanței.

 Pe baza raportului întocmit de expertul nutriționist mandatat de instanță, judecătorul Ezio Siniscalchi a decis în favoarea tatălui. 

“Expertul a ajuns la concluzia că, din cauza absenței anumitor vitamine și nutrienți, alimentația exclusiv vegetariană nu este indicată pentru dezvoltarea unui copil la această vârstă. Din acest motiv, părinții sunt obligați să îi ofere copilului minimum trei mese săptămânale cu carne, maximum două din partea tatălui, cel puțin una din partea mamei”, a anunțat judecătorul.

Presa italiană remarcă faptul că este prima decizie de acest fel. Mama copilului a anunțat că va contesta verdictul.

“Este absurd ca statul să îmi spună cum trebuie să îmi hrănesc copilul. Instanța trebuia să ia în considerare dacă este normal ca tatăl să îi dea doar carne ca mâncare, putea să îl oblige să îi dea din când în când și pește”, a declarat ea, pentru Echo di Bergamo. (I.D)

 

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră