Banca i-a transferat din greșeală 4,6 milioane de dolari. Vezi ce a făcut cu banii

16 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Banca i-a transferat din greșeală 4,6 milioane de dolari. Vezi ce a făcut cu banii

Christine Jia Xin Lee a devenit milionară în dolari peste noapte. În 2014, o banca i-a virat din greșeală 4,6 milioane de dolari australieni în cont, aproximativ 2,15 milioane de dolari americani.

Tânăra de 19 ani nu a stat prea mult pe gânduri și s-a apucat să golească contul. 220.000 de dolari a lăsat în prima zi la magazinul Christian Dior din Sydney. Nu i s-a părut destul, așa că a doua zi s-a intors și a mai cumpărat poşete, pantofi și accesorii de lux de 95.000 de dolari.

Cea mai importantă achiziție a fost o poșetă Hermes de 160.000 de dolari, deși mai avea 12 poșete Dior și alte trei de la Hermes. Apoi a început să închiereze apartamente de lux. Cert este că în doi ani a cheltuit peste un sfert din cei 2,15 milioane de dolari din cont, fără să îi treacă prin cap că banii nu sunt totuși ai ei.

După ce a terminat studiul în Sydney, tânăra ajunsă la 21 de ani a vrut să se întoarcă în țara ei natală, Malaezia. La inceputul lunii mai, ea a fost reținută de polițiști pe aeroport.

“Vorbim de sume de bani la care toată lumea doar visează”, susține judecătorul care a stabilit o cauțiune modică pentru cercetarea ei în stare de libertate. Fata a achitat cauțiunea pe loc, la fel și iubitul ei care este considerat complice, dar ambii au interdicție de a părăsi Australia, fiind cercetați pentru înșelăciune.

„Cazul este în instanță. Nu dorim să comentăm“, au reacționat cei de la Westpac-Bank. Cert este că un angajat al băncii a comis o eroare gravă, iar nimeni nu a părut interesat că fata a retras sume uriașe de bani în perioada 2014-martie 2016. Banca solicită instanței să îi permită să blocheze și să retragă suma rămasă în contul fetei.

Vezi aici lista întreagă de cumpărături aici.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră