Taxiul zburător, o idee care se va materializa mai rapid decât credeam (VIDEO)

18 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Taxiul zburător, o idee care se va materializa mai rapid decât credeam (VIDEO)

Taxiul zburător: o idee care s-ar putea să nu fie atât de SF pe cât am crede, ba chiar materializabilă în curând. Grupul industrial britanic Rolls-Royce a dezvăluit un proiect de vehicul electric hibrid care decolează şi aterizează pe verticală, şi care ar putea deveni realitate peste cinci ani, scrie 7sur7.be.

Rolls Royce este cel mai sonor și mai nou nume care-și face intrarea în această viitoare industrie și nu are deloc o idee rea. Dar nu este vorba despre acel Rolls Royce care produce mașini englezești de lux, din filmele cu James Bond, ci despre compania cu același nume care produce motoare, companie care s-a scindat de cea producătoare de mașini acum mulți ani.

Grupul, al cărui sediu este la Derby, în centrul Angliei, a prezentat pentru prima oară un proiect la Salonul de la Farnborough. Compania speră să poată fabrica un prototip al taxiului zburător în următoarele 18 luni şi chiar să facă o demonstraţie în 2020.

Acest aparat electric va putea transporta patru sau cinci pasageri, la o viteză maximă de 322 km/h şi cu o capacitate de zbor de 805 km.

"O să vedem un produs similar zburând în următorii trei-cinci ani, şi vom face o demonstraţie a acestui sistem peste doi ani", a declarat Rob Watson, şeful de departament la Rolls-Royce.

Vehiculul hibrid, a cărui dezvoltare a costat deja mai multe milioane de lire, va utiliza o turbină cu gaz tradiţională, completată de un sistem electric.

Rolls-Roys studiază, în paralel, şi un produs electric în totalitate, care nu este la fel de evoluat precum taxiul zburător hibrid. "Există o piaţă emergentă a avioanelor în totalitate electrice, dar, pentru noi, un astfel de sistem nu poate răspunde cu adevârat nivelului de exigenţă la momentul acesta", a mai spus Rob Watson.

"Cel total electric este mijlocul de transport pentru oraş, dar pentru a te deplasa de la Londra la Paris,  e nevoie de un mijloc care să poată parcurge această distanţă. Iar sistemele de propulsie hibridă vor ocupa acest segment de piaţă", a dat asigurări Rob Watson.

 

Alte stiri din Auto

Ultima oră