Porsche renunță la producția de mașini diesel

24 Sep 2018
Porsche renunță la producția de mașini diesel

Porsche devine primul constructor auto german care nu va mai utiliza motoare diesel. Un anunţ simbolic ce vine la trei ani de la scandalul manipularii emisiilor poluante, Dieselgate.

Directorul executiv Oliver Blume a anunțat, într-un interviu pentru Bild am Sonntag, că firma germană se va concentra pe motorizări pe benzină, hibride și electrice, după ce compania-mamă Volkswagen a fost afectată de scandalul trucării testelor de emisii poluante, scrie Deutsche Welle.

Oricum, de fapt Porsche nu a dezvoltat ori produs motoare diesel, ele au provenit de la alte mărci ale grupului Volkswagen, dar chiar şi aşa, imaginea Porsche a avut de suferit de pe urma Dieselgate, explică Oliver Blume. Societatea nu mai propunea motoare diesel din luna februarie 2018, scrie Clean Energy Wire (CLEW).

Dieselul va rămâne tehnologia pentru VW şi Audi, alte două mărci din acest grup auto.

În toamna lui 2015, numărul unu mondial în domeniul auto, Volkswagen admitea că echipase 11 milioane de motoare diesel cu un soft capabil să înşele  testele antipoluare. Grupul a achitat ulterior peste 27 de miliarde de dolari pentru rechemarea vehiculelor şi pentru diverse taxe judiciare, în Statele Unite în special, în timp ce în Germania sunt pe rol procesele intentate de acţionarii companiei.  

Scandalul a determinat declinul diesel, inventat în Germania şi mult timp subvenţionat pentru emisiile reduse de dioxid de carbon, chiar dacă emite mai mult oxid de azot decât motoarele cu benzină.

 

Alte stiri din Auto

Ultima oră