Noul Opel Insignia Grand Sport. Primele imagini, primele date tehnice

07 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Noul Opel Insignia Grand Sport. Primele imagini, primele date tehnice

La Salonul Auto de la Geneva, Opel ne va arăta Opel Insignia Grand Sport. ADN sportiv, un design hotărât și o arhitectură complet nouă sunt elementele pe care se mizează.

După succesul înregistrat de prima generație a modelului Insignia, Mașina Anului 2009, care a înregistrat deja vânzări de 900.000 de unități, noul Insignia Grand Sport se bazează pe o arhitectură complet nouă. Ampatamentul a fost mărit cu 92 mm, asigurând un spațiu mult mai mare în interior, în special pentru pasagerii din spate. În plus, aceasta le-a permis designerilor să-i confere noului Insignia Grand Sport proporții atletice impresionante și o apariție demnă de un model vârf de lance: cu un aspect mai lung și mai coborât, autovehiculul are silueta subțire, suplă a unui coupé și postura îndrăzneață a autovehiculelor din clasele superioare. La acestea se adaugă cele mai bune caracteristici aerodinamice din clasa sa și un coeficient aerodinamic de numai 0,26. La interior, noul Insignia Grand Sport îl va răsfăța pe șofer și cu o planșă de bord elegantă și cu o poziție de ședere cu 3 cm mai coborâtă, pentru o experiență de conducere mai directă și mai pasionantă.

Opel Insignia Grand Sport 304399

De fapt, noul Insignia Grand Sport nu doar arată mai dinamic – chiar este. La fel ca în cazul modelului Opel Astra, eficiența a fost un obiectiv esențial urmărit în faza de dezvoltare a noului Insignia. Designul optimizat și utilizarea unor materiale ușoare au permis reducerea greutății cu până la 175 kg, sporind astfel precizia și agilitatea în timpul conducerii. Noile dotări de înaltă tehnologie, cum ar fi sistemul de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului – cel mai sofisticat sistem din acest segment – sau noua transmisie automată cu opt trepte de viteză le permit șoferilor să-și exploateze la maximum calitățile.

În plus, modelul Insignia Grand Sport este echipat cu o serie de tehnologii de top care permit o conducere mai sigură, mai relaxată și mai confortabilă ca niciodată. Bazându-se pe mult apreciatul sistem de iluminare adaptivă cu matrice cu LED-uri al modelului Astra, inginerii Opel au dezvoltat deja a doua generație a sistemului IntelliLux LED® pentru Insignia: acesta este și mai rapid, precis și puternic, iar distanța de iluminare a fazei lungi ajunge acum la 400 m.

Opel Insignia Grand Sport 304405

Asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie cu corectare automată a manevrelor, un nou afișaj pe parbriz și camera video de 360°, alături de funcții de confort precum scaunele premium unice certificate AGR, încălzirea scaunelor din față și din spate și încălzirea parbrizului sporesc confortul oferit de noul Insignia. Bineînțeles că ocupanții autovehiculului beneficiază de infotainment și conectivitate la bord datorită sistemelor IntelliLink de ultimă generație și asistentului personal de service și conectivitate Opel OnStar care, odată cu lansarea noului Insignia, va include și un nou Asistent Personal.

Însă noul Insignia Grand Sport nu are grijă doar de siguranța pasagerilor: este primul autovehicul Opel cu o capotă activă din aluminiu care, în cazul unui impact cu un pieton, se ridică în câteva milisecunde pentru a crește distanța față de componentele dure ale motorului, sporind astfel considerabil nivelul de protecție.

Opel Insignia Grand Sport 304395

Alte stiri din Auto

Ultima oră