E oficial! Mazda RX-VISION este cea mai frumoasă maşină concept

30 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
E oficial! Mazda RX-VISION este cea mai frumoasă maşină concept

La ediția cu numărul 31 a evenimentului uimitorul concept sport Mazda RX-VISION, cu motor rotativ, a fost desemnat „Cea mai frumoasă maşină-concept a anului”.

Ikua Maeda, coordonatorul internaţional de design al Mazda, a acceptat premiul, împreună cu Kevin Rice, coordonatorul departamentului design din Europa, cu Julien Montousse, omologul său din America de Nord, şi cu designerul Mazda Norihito Iwao.

Este o nouă apreciere acordată diviziei globale de design, care a câştigat, în septembrie, la Concursul pentru brand-uri auto 2015, trei premii, inclusiv “Echipa anului”. RX-VISION a fost nominalizat alături de Bentley Exp10 Speed 6, Peugeot Fractal şi Porsche Mission E. Conceptul Mazda a împărţit podiumul cu ultimul dintre ele.

Lansat în noiembrie 2015 la Salonul de la Tokio, RX-VISION exprimă spiritul de challenger. Cel mai nou concept al companiei este o transpunere fidelă a filosofiei de design Kodo – sufletul mişcării. Proporţiile sale bine definite „respiră” performanţă deși rămân tributare istoriei bogate Mazda de maşini sport cu tracţiune spate și motor amplasat frontal. Într-adevăr, caracterul compact al trenului de rulare specific motorului rotativ permit obținerea unor caracteristici cum ar fi, de exemplu, capota foarte joasă. Cu siguranţă fanii mărcii abia aşteaptă să vadă modelul în producţia de serie.

RX-VISION poate fi văzut până pe 31 ianuarie la Paris, la Hôtel National des Invalides, în cadrul Festivalului Internaţional de Automobilism dedicat maşinilor concept. Premiul se acordă vehiculului care întruchipează cel mai fidel un design creativ şi tendinţe emergente. Este unul dintre cele patru mari premii ale evenimentului, iar câştigătorii sunt aleşi de un juriu format din experţi şi entuziaşti din lumea motosport, arhitectură, modă şi design.

Alte stiri din Auto

Ultima oră