Dacia Duster de lux: unde va fi vândută și ce are special

01 Apr 2018 | scris de Alex Revenco
Dacia Duster de lux: unde va fi vândută și ce are special Galerie foto (3)

Dacia Duster 2018 va ajunge și în Rusia, dar în versiune de lux, cu preț mai mare. Cum se va numi și ce are diferit față de modelul Dacia deja disponibil aflăm de la playtech.ro.

Renault, compania care deține și marca Dacia, va duce în Rusia un nou model de Duster. Primul a fost lansat în 2011. O diferență semnificativă atunci a fost motorizare: benzină, 2 litri cu 135 CP – cutie manuală în șase trepte sau una automată.

Pentru piața din Rusia, Renault pregătește o versiune de Dacia Duster de lux. Va fi prezentată oficial în august, la Salonul Auto de la Moscova. Pe piață ar ajunge în 2019. Informația a fost dată în presă de Bruno Ancelin, director responsabil de planificarea produselor. El a confirmat că va fi un Duster bazat pe platforma Dacia.

Din 2019, Dacia Duster „de Rusia” va fi disponibilă la vânzare, dar se va numi Renault Duster și va purta marca Renault. Mai mult, tot anul viitor sau în 2020 va ajunge pe piețe din Asia, cum ar fi China sau Coreea de Sud. Însă pentru piața asiatică va fi folosită platforma Renault Clio. Pe termen mai lung, această bază va fi integrată și în liniile de producție Dacia.

La exterior, Renault Duster va arăta la fel ca Dacia Duster 2018. Nu în ultimul rând, ar trebui să mai știi că versiunea de Duster modificată pentru Asia va ajunge, cândva, în Europa. Sau cel puțin așa e planul acum. Nu se va întâmpla asta înainte de 2020, așa că rămâi tot la Dacia Duster, dacă vrei un SUV de la acest producător.

La momentul la care Ancelin făcea aceste precizări, el a declarat și că o decizie oficială și finală nu a fost luată încă. Și chiar dacă ar fi fost luată, n-ar fi comunicat-o, pentru că Renault are interes să vândă și Captur (vândut drept Kaptur în Rusia).

Alte stiri din Auto

Ultima oră