Scandalul emisiilor Volkswagen. Compensații financiare doar în SUA, nu și în Europa

21 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Scandalul emisiilor Volkswagen. Compensații financiare doar în SUA, nu și în Europa

Volkswagen a anunțat că nu există motive pentru a aplica și în Europa programul de compensare care urmează să fie introdus în SUA pentru șoferii afectați de scandalul emisiilor. Grupul german a informat că va plăti compensații clienților din America de Nord, deoarece încă trebuie să ajungă la un acord cu autoritățile de reglementare privind modul în care vor fi reparate vehiculele afectate și, prin urmare, clienții vor trebui să aștepte o perioadă mai lungă de timp pentru o soluție.

Ministrul german al Justiției, Heiko Maas, a criticat tratamentul inegal anunțat pentru clienții Volkswagen din SUA și Europa, în urma scandalului emisiilor. Comisarul european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a cerut într-o scrisoare adresată șefului VW ca toți clienții din SUA și Europa să fie compensați în același fel după scandalul emisiilor.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni.

Alte stiri din Auto

Ultima oră