Milioane de maşini vândute de Volkswagen, la discreția hackerilor. Experți germani: Este o catastrofă!

13 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Milioane de maşini vândute de Volkswagen, la discreția hackerilor. Experți germani: Este o catastrofă!

Astfel, potrivit BBC News, problema se regăseşte la autoturismele fabricate între 1995 şi 2016, incluzând modele Audi, Seat şi Skoda.

De tot ce are nevoie un hacker pentru a descuia mașina este un banal radio handmade care costă circa 30 de lire sterline, comentează jurnaliștii britanici.

Volkswagen a anunţat că lucrează împreună cu cercetătorii la această problemă, precizând că există câteva autovehicule noi din gama Golf, Tiguan, Touran şi Passat care nu sunt afectate de acest bug.

Experţii de la Universitatea Birmingham și firma germană de securitate Kasper & Oswald au descris în lucrarea lor atacurile asupra a două modele.

Echipa a demonstrat că hackerii pot capta semnalele transmise de cheie cu ajutorul unui radio ieftin. Prin clonare, atacatorii pot descuia o varietate de maşini ale grupului Volkswagen.

"Am fost șocați. Milioane de chei au același secret. Este o catastrofă!", a declarat pentru BBC Timo Kasper de la Kasper & Oswald.

Înainte de a publica rezultatele studiului, cercetătorii i-au anunţat pe cei de la Volkswagen, în noiembrie 2015, şi au participat la nişte întâlniri în care i-au ajutat pe experţii auto să înţeleagă mai bine vulnerabilitatea.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a asigurat că prin această metodă hackerii nu pot ataca motorul maşinilor. 

Alte stiri din Auto

Ultima oră