Probleme la Toyota. 3,37 milioane de mașini la nivel mondial, rechemate la service. Ce modele sunt vizate

29 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Probleme la Toyota. 3,37 milioane de mașini la nivel mondial, rechemate la service. Ce modele sunt vizate

Miercuri, Toyota a anuntat că recheama 2,87 de milioane de vehicule din cauza posibilelor defecte la sistemele de control al emisiilor. Asta după ce, marți seara, grupul japonez anunțase că recheamă 1,43 de milioane de automobile care au nevoie de reparatii la sistemul de umflare a airbag-urilor.

Unele dintre modelele hibride Prius ar putea avea ambele defecte, având în vedere faptul că numărul vehiculelor rechemate este de 3,37 milioane.

Potrivit companiei japoneze, sistemele de control al emisiilor de la modele fabricate în perioada 2006-2015, între care Prius, Auris și Corolla, ar putea să se fisureze, iar în timp să aiba loc scurgeri de carburant.

Modelele Prius și Lexus CT200h, fabricate în perioada 2010-2012, ar putea avea la sistemele de umflare a airbag-urilor o fisură care poate duce la separarea camerelor acestor sisteme.

Aceste sisteme de umflare, care nu au fost furnizate de compania japoneză Takata, s-ar putea umfla parțial intrând în interiorul vehiculelor și sporind, astfel, riscul de rănire.

Alte stiri din Auto

Ultima oră