Exclusiv. Cabana de vanatoare a lui Ceausescu, inchiriata la pret de garsoniera

21 Apr 2015
Exclusiv. Cabana de vanatoare a lui Ceausescu, inchiriata la pret de garsoniera
Nicolae Ceausescu a fost unul dintre cei mai celebri si pasionati vanatori din Romania. In cinstea sa, padurarii statului ii daruiau sau construiau cate o cabana in cele mai bune fonduri de vanatoare din tara.

O astfel de cabana a fost construita in padurea din localitatea doljeana Bratovoiesti, unde se afla unul dintre cele mai mari fonduri de vanatoare de cerbi lopatari. Aici isi faceau chefurile mai marii judetului Dolj, departe de ochii si urechile craiovenilor.

Drumul trece prin padure, fiind asfaltat. La vreo 100 de metri de cabana se afla un heliport functional, construit de comunisti special pentru Ceausescu. In curte se afla un spatiu special amenajat pestru festivitati. Dar, vremurile s-au schimbat. Directia Silvica Dolj a decis sa faca "cadou" cabana si fondul de vanatoare, in urma unei licitatii controversate.

Afacere penala?!
La licitatie s-au inscris Asociatia de Vanatoare si Pescuit Jderul Arges si firma Ateea Forest 2005 SRL. AVP Jderul a depus o oferta de 745 lei/ luna pentru cabana de vanatoare. Ateea Forest 2005 a pulsat 5 lei, anuntand ca e dispusa sa plateasca suma de 750 lei/luna, adica in jur de 150 de euro.

Din comisia de licitatie au facut parte: Marian Stoenescu, Florian Popa, Stelian Ionescu, Razvan Covale si Andronie Popescu. Acestia au inchis ochii la licitatie tinand cont ca ambele entitati juridice sunt controlate si administrate oficial de afaceristul Claudiu Petre Visan.

Ateea Forest 2005 a fost abonata la contractele de impaduriri scoase la licitatie de Directia Silvica Dolj. Tot aceasta societate se ocupa de dezapeziri in judetul Arges, unde castiga contracte publice pe banda rulanta.

Unul dintre patronii firmei este Claudiu Petre Visan. Acesta este fratele primarului PSD din comuna Cotmeana, judetul Arges. Potrivit site-ului vanatoare-ro.ro, Claudiu Petre Visan este si presedintele AVP Jderul.

Alte stiri din Anchete

Ultima oră