Ziua Limbii Romane sărbătorită la românii din Serbia (Voivodina) și Ungaria

21 Aug 2015
Ziua Limbii Romane sărbătorită la românii din Serbia (Voivodina) și Ungaria
Vineri, 28 august 2015, la San Mihai (Locve, Serbia) și sambata, 29 august 2015, la Micherechi(Méhkerék, Ungaria), vor avea loc concerte sustinute de Dinu Iancu Salajanu si taraful sau. Evenimentele, menite sa marcheze Ziua Limbii Romane (sarbatorita, din 2013, pe 31 august), sunt organizate de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Granitelor si Limba Romana, in parteneriat cu Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria si Comunitatea Romanilor din Serbia.

Concertele au loc la Casele de Cultura din cele doua localitati, de la ora 20.00. In deschiderea concertului din Serbia, ansamblul popular „Sadoveanu“ din San Mihai va prezenta o serie de cantece si dansuri populare romanesti specifice comunitatii romanesti din Voivodina.

Dinu Iancu Salajanu, maestru al muzicii populare din zona muntilor Apuseni, este director al ansamblului de cantece si dansuri „Porolisum“. A urmat cursurile Academiei de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, iar din anul 2000 este cadru universitar la Facultatea de Muzica si Teatru din Oradea.

Ziua Limbii Romane, instituita prin Legea nr. 53/2013, va fi sarbatorita in mai multe comunitati romanesti din vecinatatea Romaniei.
Intrarea la evenimente este libera.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră