Ziua Internațională a Iei: Manifestări dedicate portului românesc, în 48 de orașe

24 Iun 2015
Ziua Internațională a Iei: Manifestări dedicate portului românesc, în 48 de orașe
Pe 24 iunie, de Sanziene, romanii din tara si de pretutindeni sarbatoresc Ziua Internationala a Iei, la initiativa comunitatii "La Blouse Roumaine".

Astazi IA este celebrata in 48 de tari si in sute de orase de catre cei care imbratiseaza cultura romaneasca. Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart-Centrul de Creatie, Arta si Traditie, invita bucurestenii, in perioada 23- 24 iunie 2015, intre orele 12.00- 23.00, in Gradina cu Filme din Piata Alexandru Lahovari, nr. 7, pentru a sarbatori Ziua Internationala a Iei, un eveniment denumit IEsc, se afirmă într-un comunicat de presă.

Pentru a celebra IA, evenimentul IEsc va cuprinde ateliere de creatie, sedinte foto neconventionale, expozitie de accesorii si multe alte surpize. De asemenea, va avea loc un concert Maria Raducanu si va fi proiectat filmul romanesc Aferim!. Intrarea la toate activitatile din cadrul IEsc este gratuita.

Anul acesta, anul acesta portul românesc a fost și este cinstit şi sărbătorit în marile oraşe ale lumii:
  • Pe 20 iunie 2015, Textile Museum of Canada a răsunat de muzică pentru suflet. Și asta pentru că Grigore Leșe, personalitate marcantă a culturii românești, a participat la ”IA festival”.
  • Ia a fost sărbătorită şi la Los Angeles, pe 21 iunie, la Getty Museum.
  • Şi în Portugalia, ia a fost celebrată în cadrul expoziţiei „Blouse Roumaine, Femme roumaine”, pe 23 iunie, la ICR Lisabona.
  • Pe 24 iunie, toţi cei care doresc să celebreze ia românească sunt aşteptaţi în inima Manhattanului, la Professor Thom's, 219 2nd Avenue între 13th şi 14th Streets.
  • Pe 24 Iunie, ia va fi celebrată şi pe malul lacului Léman la Geneva.
  • anul acesta portul românesc este cinstit şi sărbătorit în marile oraşe ale lumii. - See more at: http://stiri.tvr.ro/drumul-iei-in-lume-pe-24-iunie_61883.html#sthash.eY0E1RJg.dpuf
    anul acesta portul românesc este cinstit şi sărbătorit în marile oraşe ale lumii. - See more at: http://stiri.tvr.ro/drumul-iei-in-lume-pe-24-iunie_61883.html#sthash.eY0E1RJg.dpuf
     

    Alte stiri din Actualitate

    Ultima oră