Zilnic, migranţi prinşi la frontierele României

25 Aug 2017 | scris de Istvan Deak
Zilnic, migranţi prinşi la frontierele României

O ştire un pic ieşită din tipare pentru România a fost difuzată joi de Poliţia Timiş. Nici mai mult, nici mai puţin de 105 migranţi din spaţiul afro-asiatic au fost descoperiţi de poliţiştii Secţiei 1 Timişoara într-o pensiune unde urmau să fie cazați.

''Este vorba despre 51 de bărbați, 12 femei și 42 de minori, descoperiți într-o pensiune din Timișoara. Ei au fost predați IGI și Centrului pentru Refugiați'', a declarat, pentru AGERPRES, Ionuț Bocancea, purtător de cuvânt al Poliției Timiș.

Potrivit acestuia, 82 de migranți erau irakieni, opt din Somalia, trei din Egipt, câte doi din Liberia, Iran și Eritreea, unul din Niger și cinci din Siria.

Ştirea este una dintr-un lung şir de veşti despre migranţi care încearcă ruta românească în dorinţa lor de a ajunge în Occident, în special în Germania. România a devenit un obiectiv important pentru migranţi, după ce mai multe state au decis să le închidă uşa în nas acestora.

Un alt grup de 12 migranți, din care șapte minori, a fost depistat vineri dimineața în apropierea graniței cu Ungaria de polițiștii de frontieră din sectorul Borș. Cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Afganistan și Pakistan, cinci adulți, cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, și șapte minori, cu vârste între 2 ani și 14 de ani, toți fiind solicitanți de azil în țara noastră.

Cei în cauză au declarat, în cadrul primelor cercetări, că au călătorit până în apropiere de graniță cu un autoturism și intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Un număr de 25 de cetățeni irakieni au fost opriți, la 22 august, de polițiștii de frontieră din Nădlac în timp ce grupul de migranți se deplasa prin culturi agricole în intenția de a trece granița.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakien — 9 adulți, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, și 16 minori, cu vârste între 1 an și 16 ani, toți solicitanți de azil în țara noastră. Cetățenii irakieni au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră