World Press Photo, la București, din 7 mai

28 Apr 2015
World Press Photo, la București, din 7 mai
World Press Photo, cea mai puternică expoziţie mondială de fotojurnalism, vizitată de peste 3,5 milioane de oameni în fiecare an, ajunge la Bucureşti pe 7 mai. 5.692 de fotoreporteri și fotografi din 131 de țări au participat la ediția 2014 a competiției WPP, expoziția aducând publicului român selecția celor mai valoroase fotografii documentare din cele 97.912 imagini înscrise în concurs. Ediția acestui an aduce și o nouă categorie, Long Term Projects, care s-a dovedit foarte populară încă din faza înscrierilor, adunând 14.583 imagini.

Marele câștigător al competiției, „Fotografia Anului 2014”, semnată de fotograful danez Mads Nissen, va fi expusă în București alături de cele peste 100 de fotografii selectate de către juriul independent al competiției.

Pentru al patrulea an consecutiv, expoziţia, organizată de Fundaţia Eidos, va fi deschisă publicului între 8 si 29 mai 2015, în Piaţa Universităţii. Programul expoziției este disponibil și pe pagina de Facebook.

Expozitia călătorește în întreaga lume, în peste 100 de locații din peste 45 de țări, fiind vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Fotografiile căștigătoare au fost alese de către un juriu internațional independent, stabilit in Amsterdam si format din 19 experți, al cărui președinte a fost Michele McNally, Director of Photography și Assistant Managing Editor la The New York Times.

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

În 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență. (M.C)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră