Weekend pe litoral: Fiți atenți la ce și unde mâncați!

08 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Weekend pe litoral: Fiți atenți la ce și unde mâncați!

Se anunță cel mai aglomerat sfârșit de săptămână pe litoral și medicii veterinari ne recomandă să fim atenți la  ce și unde mâncăm.

În ultimele zile,  potrivit datelor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au fost controlate 141 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare din stațiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia și au fost date 30 de amenzi, care totalizează peste 60.000 de lei.  

Medicii au confiscat şi retras de la vânzare 313 kilograme de produse alimentare (preparate culinare, carne şi produse din carne). În prima parte a zilei de vineri, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din ”Comandamentul Sezon Estival 2017”, au făcut controale în unităţile din staţiunile Năvodari, Costineşti, Mamaia şi Eforie. Două restaurante, o cantină şi un depozit alimentar au fost primit amenzi în valoare totală de 11.000 lei și au fost confiscate şi retrase de la comercializare 12 kilograme de carne de pasăre, improprie consumului.

Cetăţenii pot face sesizări în domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon al Comandamentului: 0786 577 007. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră