Orchestra Mondială a Medicilor pentru prima dată, în turneu, în România

26 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
 Orchestra Mondială a Medicilor pentru prima dată, în turneu, în România

Din cei 106 medici, 7 sunt medici români: 4 care profesează în ţară - doctor Silvia Nica, şeful departamentului UPU al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (vioară), Remus Nica, chirurg la Spitalul Militar Central „Carol Davila” (vioară), Mircea Cotolan, neurolog la Spitalul Clinic Colentina (vioară), Eugenia Agarici, medic de familie (vioară)– şi 3, în străinătate: Claudiu Micloş, medic rezident ortoped în Germania, Adela Farcaş, medic psihiatru în Franţa, şi Florin Amzica, fizioterapie, Canada, apreciat în mod special pentru implicarea în acest minunat proiect caritabil.

Silvia şi Remus Nica sunt soţi, sunt medici şi împărtăşesc aceeaşi pasiune: vioara. E un fel de a spune că sunt în turneu pentru că inclusiv această serie de concerte cu Orchestra Mondială a Medicilor se află, ca şi profesia de medic, sub semnul ajutorării persoanelor suferinde, de această dată a pacienţilor afectate de epilepsie. Turneul WDO în România din această primăvară este dedicat „telemedicinei în epilepsie”, ne spune dr. Sivia Nica.

Orchestra Mondială a Medicilor are, anual, două turneee caritabile, banii adunaţi, din vânzarea biletelor şi din economiile făcute pentru că fiecare membru al orchestrei îşi acoperă cheltuielile de deplasare şi cazare, sunt donaţi pentru susţinera unor proiecte medicale.

"Cred că fiecare dintre noi încearcă să găsească o modalitate de a avea suficient timp liber pentru muzică. Ne folosim de seri, de weekend-uri și chiar de vacanțe. Fiecare muzician pe care îl veți vedea își ia concediu ca să vină la concerte. Este o dedicare absolută", spune Stefan Willich, dirijorul Orchestrei Mondiale a Medicilor. Stefan Willich este cardiolog, profesor de medicină la Charite University Medical Center Berlin, preşedinte al Berlin Music Conservatory Hanns Eisler şi părintele Orchestrei Mondiale a Medicilor.

În 2017, când se împlinesc zece ani de la înfiinţare, WDO va concerta în scop caritabil în Berlin, Hamburg, Munchen, Salzburg, Barcelona, spune dr. Silvia Nica.

Concertul de la Ateneul Român, programat sâmbătă seara, „este un regal atât prin lucrările interpretate, semnate de Şerban Nichifor, care se va afla în sală, Berlioz şi Beethoven, dar şi prin invitaţii care vor onora acest eveniment: ambasadorii în România ai celor 17 ţări de unde sunt membrii orchestrei, membri ai Academiei Române şi rectoratului UMF „Carol Davila”, Principesa Margareta şi Principele Radu”, precizează dr. Silvia Nica.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră